GENÇLİK KOLLARINDAN ANLAMLI SERGİ

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Şehitler Sergisi İstanbul'da 10 farklı ilçemezin Çekmeköy, Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş,Beyoğlu, Eyüp, Fatih, Şişli,Beylikdüzü ve Güngören'deki meydanlar gerçekleştirildi.

Sergimiz 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşanan hain darbe girişiminde ve son dönemde yaşanan hain saldırılarda vatan için şehit olan güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımızdan 1650 şehitimizi anmak amacıyla hazırlandı. Programın başlangıcı için  İl Başkanımız Taha Ayhan Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Güngören ilçelerimizdeki   teşkilat mensuplarımız ile  birlikte sergi hazırlıklarına eşlik etti. İl Başkanımız Teşkilat mensuplarımıza projenin önemi hakkında sohbet etti. 15 Temmuz sürecinde yaşananların  unutulmaması gerektiğini belirten Taha Ayhan, bu süreçte şehit olan kardeşlerimize borçlu olduğumuzu belirterek  şehitlerimizi hiç bir zaman unutmaması için bu projenin önemini anlattı.

   Şehitlerimizin isimlerini ve hikayelerini anlatan bu sergi, vatan uğruna kahramanca mücadele veren, vatan toprağımızı kutsal kılan, bizlere özgür ve bağımsız bir memleket armağan etmek amacıyla gözünü kırpmadan canını feda eden, her karış toprağın diyetini kanıyla ve canıyla ödeyen, millet olarak var oluşumuzun, birlik ve beraberliğimizin, vatan sevgimizin ölümsüz kahramanları olan aziz şehitlerimizin bu asil ve örnek davranışlarını gelecek nesillere aktarmak maksadını taşımaktadır.

 Meydanlardaki çeşitli yerlere asılarak sergilenen sergilenen şehitlerimizin isimleri ve hikayeleri halkımız tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.